Umpan Terbaik untuk Memancing Ais dengan Ulasan untuk Diperiksa pada Tahun 2023

Memancing di atas Ais adalah Cara Hebat untuk Memanfaatkan Cuaca Sejuk dan Menangkap Ikan.

Namun, memilih umpan yang tepat boleh membuat atau menghancurkan kejayaan memancing di atas ais anda. Ia boleh menjadi sukar untuk memilih umpan yang betul kerana terdapat begitu banyak pilihan.

Kami akan mengkaji umpan memancing di atas ais terbaik pada tahun 2023 dan menyediakan penilaian terhadap pilihan terbaik yang ada dalam artikel ini.

Umpan Memancing Ais Sebelum kita merungkai pilihan umpan terbaik untuk memancing di atas ais, kita harus terlebih dahulu membincangkan pelbagai jenis umpan yang ada. Umpan hidup, umpan tiruan, dan jigs adalah jenis umpan paling biasa yang digunakan dalam memancing di atas ais. Cacing, minnows, dan grub adalah contoh umpan hidup, manakala umpan tiruan boleh meniru pergerakan ikan makanan. Pilihan lain yang popular adalah jigs, yang mempunyai kepala berbobot dan kail untuk menjig vertikal.

Umpan Terbaik untuk Memancing Ais pada Tahun 2023 Wax Worms (Cacing Lilin) Cacing Lilin akan terus menjadi umpan terbaik untuk memancing di atas ais pada tahun 2023 kerana mereka kecil dan mudah digunakan. Kebanyakan kedai umpan dan alat pancing memilikinya, yang merupakan jenis grub. Cacing Lilin boleh digunakan sendiri atau sebagai umpan pada jigs.

Minnows (Ikan Kecil) Dengan alasan yang baik, minnows adalah pilihan popular untuk memancing di atas ais. Mereka serba boleh dan sesuai untuk pelbagai spesies ikan. Mereka boleh digunakan sendiri atau sebagai umpan jigs.

Powerbait Powerbait adalah jenis umpan tiruan yang direka untuk meniru bau dan jenis umpan semulajadi. Ia boleh digunakan sendiri atau bersama-sama dengan umpan hidup. Powerbait tersedia dalam pelbagai warna dan bau, menjadikannya pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais.

Jigs (Umpan Kail) Kerana boleh digunakan dengan pelbagai umpan, jigs adalah pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais. Ia terdiri daripada kail dengan kepala berbobot yang membolehkan jig vertikal. Ia mudah untuk padankan jenis mangsa yang anda ingin tangkap dengan jigs kerana ia datang dalam pelbagai warna dan saiz.

Spoons (Sendok Pemancing) Sendok pemancing adalah jenis umpan tiruan yang boleh digunakan untuk memancing di atas ais. Ia datang dalam pelbagai warna dan saiz dan meniru pergerakan ikan makanan. Sendok pemancing boleh digunakan sendiri atau bersama-sama dengan umpan hidup.

Ulasan Umpan Memancing Ais Terbaik untuk Tahun 2023 Berkley PowerBait Power Wigglers: Berkley PowerBait Power Wigglers adalah pilihan terbaik untuk memancing di atas ais pada tahun 2023. Ia direka untuk menyerupai rasa dan bau umpan semulajadi dan diperbuat daripada plastik lembut. Power Wigglers adalah pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais kerana ia datang dalam pelbagai warna dan bau.

Buck-Shot Rattle Spoon dari Northland Tackle Northland Tackle Buck-Shot Rattle Spoon adalah pilihan yang popular untuk memancing di atas ais. Ia mempunyai rattle yang terbina dalam untuk menarik ikan dan direka untuk kelihatan dan berbunyi seperti ikan makanan. Ia mudah untuk padankan jenis mangsa dengan Buck-Shot Rattle Spoon kerana ia datang dalam pelbagai warna dan saiz.

The Lindy Glow Spoon Kerana bercahaya dalam gelap, The Lindy Glow Spoon adalah pilihan unik untuk memancing di atas ais. Ia mempunyai rattle yang terbina dalam untuk menarik ikan dan direka untuk meniru pergerakan ikan makanan. Glow Spoon adalah pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais kerana ia datang dalam pelbagai warna dan saiz.

Acme Kastmaster Spoon Acme Kastmaster Spoon adalah pilihan popular untuk memancing di atas ais. Ia direka untuk kelihatan seperti ikan makanan bergerak dan boleh digunakan dengan jig vertikal dan lemparan, di antara kaedah memancing lain. Kastmaster Spoon datang dalam pelbagai warna dan saiz, menjadikannya pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais.

Hali Sukkula Jig Hali Sukkula Jig adalah pilihan yang dikenali untuk memancing di atas ais, terutama untuk menumpukan kepada panfish. Ia mempunyai bentuk yang unik yang membolehkan pergerakan semulajadi yang halus dalam air. Ia mudah untuk padankan jenis mangsa Hali Sukkula Jig dengan spesies ikan yang anda cuba tangkap kerana ia datang dalam pelbagai saiz dan warna.

VMC Tingler Spoon VMC Tingler Spoon adalah pilihan yang popular untuk memancing di atas ais, kerana ia mempunyai bentuk yang unik yang membolehkan pergerakan ikan makanan yang praktikal. Tambahan pula, ia mempunyai rattle yang terbina dalam yang menarik ikan kepadanya. Tingler Spoon datang dalam pelbagai saiz dan warna, menjadikannya pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais.

Clam Outdoors Leech Flutter Spoon Clam Outdoors Leech Flutter Spoon adalah pilihan popular untuk memancing di atas ais, terutama untuk menangkap walleye. Ia mempunyai pergerakan yang berdesir yang menarik ikan kepadanya dan direka untuk bergerak seperti lintah dalam air. Leech Flutter Spoon adalah pilihan serba boleh untuk memancing di atas ais kerana ia datang dalam pelbagai warna dan saiz.

Soalan Lazim (FAQ) Apakah umpan terbaik untuk memancing roket di atas ais? Untuk menangkap roket, cacing lilin dan minnows adalah pilihan umpan yang baik.

Adakah umpan hidup diperlukan untuk memancing di atas ais? Tidak, memancing di atas ais juga boleh dilakukan dengan jigs dan umpan tiruan.

Bilakah masa terbaik untuk memancing di atas ais? Memancing di atas ais biasanya berfungsi dengan baik pada pagi awal dan petang lewat.

Bagaimanakah saya memilih saiz jig memancing di atas ais yang sesuai? Pilih jig yang sepadan dengan saiz ikan yang anda ingin tumpukan, dan tukar berat jig mengikut kedalaman air.

Apabila memancing di atas ais, bolehkah saya menggunakan umpan yang sama untuk beberapa spesies ikan? Beberapa pilihan umpan, seperti cacing lilin dan minnows, boleh digunakan untuk pelbagai spesies ikan. Walau bagaimanapun, lebih baik menggunakan umpan yang direka khusus untuk spesies yang anda cuba tangkap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *